Portal 072info

Policija MUP-a ZDK uhapsila osobu sa potjernice

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dva tima službenika policijskih stanica Maglaj i Zavidovići tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, lišili su slobode osobu A.Ć., iz Sarajeva, jer se potražuje po centralnoj potjernici izdatoj po naredbi Općinskog suda u Mostaru. 

Ova osoba je otkriveno prilikom kontrole putničkog automobila “Renault”, registarskog broja E78 K 474, vlasništvo G.D., iz Istočnog Sarajeva, na magistralnom putu M-17 u naseljenom mjestu Kosova kod Maglaja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvršenim provjerama za navedenu osobu je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilima, te da se navedena osoba potražuje po centralnoj potjernici izdatoj po naredbi Općinskog suda u Mostaru. 

Policijski tim je odmah vozilo isključio iz saobraćaja, a osumnjičenu osobu A.Ć. lišio slobode i zadržao u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Maglaj, do momenta preuzimanja od pripadnika sudske policije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njemu je izdat i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH. 

Prilikom kontrole i pregleda predmetnog putničkog vozila, kao i osobe koja su se nalazila u vozilu pronađena je ručna torba u kojoj se nalazilo vatreno oružje – pištolj sa jednim okvirom u kojem su se nalazila četiri metka kalibra 7,65mm, za koje je utvrđeno da je vlasništvo S.Š., suvozača u vozilu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvršenim provjerama utvrđeno je da osoba ne posjeduje dozvolu za držanje i nošenje vatrenog oružja, nakon čega su policijski službenici privremeno oduzeli sporno oružje, a osobu S.Š. lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Maglaj, zbog sumnje da je počinila krivično djelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona. 

Istražne radnje u ovim slučajevima su u toku. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME