Buba Corelli


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) saopćilo je detalje jučerašnjeg okršaja na Stupu, zbog kojeg je uhapšen poznati reper Buba Corelli (Amar Hodžić) i njegov rođak Omar Curić.

“Dana 15.02.2021.godine u 16,30 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđena lica: A.P., rođen 1997.godine u Sarajevu i E.K., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Istim je je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega su prevezeni u UKC u Sarajevu, gdje su kod A.P. konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E.K. konstatovane lakše tjelesne povrede, a iste nisu nastale dejstvom iz vatrenog oružja”, navodi se u saopćenju.

Oni su naveli da je brzom intervencijom policijskih službenika, u 16,45 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, uhapšen O. C. (Omar Curić), rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kojom prilikom je isti od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir.

“Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, u 22,55 sati, policijski službenici Treće PU su u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice A. H. (Amar Hodžić), rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvšen je pretres putničkog motornog vozila marke “Audi Q7”, vlasništvo pomenutog lica.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj okvalifikuje kao događaj sa elementima krivičnih djela iz člana 172., člana 323., člana 362. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda, Izazivanje opće opasnosti, Nasilničko ponašanje) i člana 74. stav 1. tačke a) ZONDINOM-a Kantona Sarajevo (Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa)”, dodali su iz MUP-a KS.

Ranije je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba da su Omar Curić i Amar Hodžić (alijas Buba Corelli) predatui u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo.

“Uviđaj na mjesu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, naveli su iz MUP-a KS.