Policija objavila da traži ovog kriminalca, javilo im se 100.000 žena: Prezgodan je

Screenshot 8 2

Britanska policija privela je osuđenog provalnika Jonathana Cahilla, čiju su fotografiju na društvenim mrežama objavili prošlog tjedna – u nadi da će ga što prije vratiti u zatvor nakon što je prekršio uvjetni otpust.

Međutim, njegova fotografija je postala viralna i izazvala je gotovo 100.000 komentara, uglavnom od žena koje su nudile pomoć u pronalaženju kriminalca, ali iz potpuno drugih razloga.

Naime, ovaj 37-godišnjak plavih očiju, izražene čeljusti i kamenog pogleda osvojio je simpatije brojnih Britanki.

“Tata, zaljubljena sam u kriminalca”, “Mislim počinio je zločin.. ali prokletstvo! Tako je zgodan”, “Može me vezati lisicama”, samo su neki od komentara i ponuda koji su zatrpali Facebook stranicu policijske postaje.

Policija zapadnog Yorkshirea odbila je komentirati javnu pomamu za osuđenim kriminalcem i je li masovna pozornost pomogla policajcima da ga pronađu.

Ali analitičar društvenih medija Matt Navarra rekao je da je internetska fascinacija takvim muškarcima – unatoč njihovom kriminalnom podrijetlu – “čudan fenomen”.

Navarra je usporedio reakciju na Cahillovu fotografiju s “halo efektom” – “gdje nas jedan vrlo pozitivan ili poželjan atribut osobe može dovesti do istih pozitivnih osjećaja o drugim manje poželjnim atributima iste osobe ili marke.”

“U ovom slučaju, čini se da se kriminalne sklonosti traženog muškarca zanemaruju zbog njegovog dobrog izgleda”, rekao je o Cahillu. “Nekako, njegova percipirana ljepota omogućuje ljudima da ignoriraju druge njegove jasno označene mane osobnosti”, zaključio je Navarra.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE