Policija objavila detalje ubistva u BiH: Osumnjičeni je naoružan i u bjekstvu

uvidjaj policija 696x464 1

Jedna osoba ubijena je u sinoć u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega.

– Dana 4. aprila u 23:40 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u porodičnoj kući T. K. (46), u mjestu Kočerin, dogodila pucnjava iz vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Široki Brijeg te su utvrdili da je u porodičnoj kući T. K. (46) izvršeno krivično djelo ubistvo, a žrtva je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje – saopćeno je iz policije.

Tijelo Z. B (58) pregledao je liječnik

Prema do sada prikupljenim saznanjima s izvršenjem djela dovodi se T. K. (46), u čijoj kući se ubistvo i dogodilo.

– Policijski službenici osigurali su šire mjesto događaja te su izvršili pretragu kuće i pratećih objekata u potrazi za osumnjičenikom, prilikom pretrage osumnjičeni nije pronađen – navedno je iz MUP-a HNK.

Uviđaj su izvršili dežurni kantonalni tužilac i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg.

Tijelo Z. B (58) pregledao je liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt nakon čega je tijelo Z. B. (58) prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se, po nalogu tužilaštva, izvršiti obdukcija.

Osumnjičeni T. K. (46) nalazi se u bijegu

Osumnjičeni T. K. (46) nalazi se u bijegu i za njim se traga, a u pretragu terena uključeni su i policijski službenici Specijalne policije.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.

Građane upozoravamo da je osumnjičeni naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122.

IZVORAvaz
Prethodni članakBiH i Ukrajina – Deprimirajuće sličnosti u pravdanju agresije ruskih vlasti i onih koje smo slušali iz Beograda, ali i Zagreba
Sljedeći članakPrve slike nesreće: Voz pao u jamu pored pruge, stradalo sedam osoba