Portal 072info

Policija otkrila ko je dostavio snimak zlostavljanja djevojčice u Velikoj Kladuši

MUP USK je povodom snimka koji je uznemirio javnost u BiH, a na kojem je vidljivo da majka fizički zlostavlja svoju kćerku, objavio saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

“Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem majka fizički zlostavlja svoju kćerku, a koji je izazvao veliku i zabrinutost i intresovanje javnosti.

Ovim putem želimo informisati kako medije tako i javnost, da se dana 24.08.2017.godine, Policijskoj stanici Velika Kladuša, obratio otac petogodišnje devojčice, Z.A.rođen 1983.godine koji je prijavio svoju bivšu suprugu te dostavio snimak na kojem se vidi da majka fizički maltretira kćerku.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici obavijestili su JU Centar za socijalni rad Velika Kladuša kao i nadležno Kantonalno tužilaštvo te poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krvičnog djela „ Nasilje u porodici“ počinjen o strane majke D.D.rođena 1986.godine.

Protiv iste, osim što su policijski službenici podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu , podnešen je i Zahtjev za izricanje zaštitne mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, Općinskom sudu, Odjeljenje za prekršaje Velika Kladuša. U suradnji sa JU Centar za socijalni rad Vel. Kladuša, istog dana, 24.08.2017. godine, petogodišnjakinja je predana ocu na daljnje staranje. Također, otac petogodišnjakinje obratio se Zahtjevom za poništenje rješenja o starateljstvu majke nad kćerkom, Općinskom sudu Velika Kladuša a koji je dana 18.10.2017. godine i donio rješenje da se starateljstvo nad djevojčicom povjerava ocu”, stoji u saopštenju MUP-a USK.

Fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box