Policija u domovima fašista pronašla oružje i nacističke zastave

fašisti
Podijelite vijest

Italijanska policija objavila je danas da je pronašla oružje, nacističke zastave i fotografije fašističkog diktatora Benita Mussolinija u domovima članova skupine bijelih supremacista, koji su pokušavali uspostaviti novu fašističku stranku.

Policajci su pretresli domove 25 članova skupine Posljednja legija u četvrtak, zbog sumnje da su širili mržnju na internetu protiv muslimana, homoseksualaca i Židova, objavila je policija.

Istražitelji su zaplijenili noževe, streljivo, pištolje i fašističko obilježja članova skupine koji se otvoreno nazivaju fašistima te se zalažu za nasilje kao rješenje za političke sukobe, stoji u policijskom saopćenju. 

– Uvijek imam prstenje i pendrek sa sobom. Sad imam i mačetu – stoji u poruci koju je jedan pripadnik Posljednje legije poslao drugom članu, a koju je presrela policija.

Članovi skupine su također negirali postojanje pandemije koronavirusa, nazvavši ju zavjerom financijskih i vjerskih lobija, kazao je za Reuters Eugenio Spina, šef policijskog odjela za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

– Htjeli su izgraditi novu fašističku stranku – dodao je.

Policija je kazala da nije bilo novih uhićenja u četvrtak, ali da istražuje dvije osobe zbog posjedovanja neregistriranih pištolja.

Istraga je započela 2019. u pokrajini Abruzzo u središnjoj Italiji, a potom se proširila širom zemlje te je bilo obuhvaćeno 18 pokrajina od sjevera do juga, objavila je talijanska policija.


Podijelite vijest