Portal 072info

Policija u Dortmundu potvrdila dobru saradnju sa zeničkom policijom i demantovala pisanje njemačkih medija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 31.03.2016. godine, njemački mediji su prenijeli informaciju da je policija u Dortmundu uhapsila grupu provalnika iz BiH, tačnije iz Zenice, koja se sumnjiči za izvršenje preko 250 teških krađa. U komentarima novinara i izjavama policijskih dužnosnika se detaljno opisuje način izvršenja provala u kuće i stanove, te se ističe velika materijalna šteta, odnosno vrijednost opljačkane imovine i predmeta.

U  svim tekstovima koje su objavili njemački mediji, a kasnije preuzeli i objavili svi mediji u Bosni i Herecegovini, navode se negativni komentari vezano za saradnju sa policijom u Zeničko-dobojskom kantonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svjesni netačnosti objavljenih navoda, kao i štete koja nam je nanesena istim, našim saopćenjem smo reagovali, ukazujući na veliki broj operativnih podataka koje smo dostavili njemačkoj policiji, te smo naglasili da ćemo tražiti i službeno očitovanje nadležnih o navedenom.

Od strane Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu smo obavješteni da su naše reagovanje proslijedili Policijskoj direkciji u Dortmundu, radi njihovog očitovanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U dostavljenom odgovoru Policijske direkcije u Dortmundu je posebno naglašeno da se negativne medijske izjave o “nekooperativnosti” i “lošoj saradnji” ni na koji način ne dovode u vezu sa lokalnom istragom ili sa objavom na konferenciji za novinare, održanoj dana 29.03.2016. godine.  

Takođe je naglašeno da su pojedini rezultati istrage, kroz mišljenja i komentare novinara i urednika portala, dodani i  pogrešno komentarisani, zbog čega je Policijska direkcija Dortmund  zatražila pojašnjenja urednika pojedinih portala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je zaključeno u odgovoru Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, ponovo se naglašava činjenica da su netačni navodi o umješanosti pojedinih pripadnika  zeničke policije u nezakonite aktivnosti grupe provalnika, te da ne postoji nijedna negativna primjedba službenika Policijske direkcije u Dortmundu o nekooperativnom ponašanju ili neažurnim odgovorima bosanskih vlasti. Takođe je naglašeno da se nadaju nastavku dobre i konstruktivne saradnje sa policijom Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)