AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

Policija Tesliću zabilježila je proteklog vikenda nevjerovatan slučaj kada je vozač dugu osobu udario automobilom i nastavio da je vozi zakačenu na haubi.

FIXGEHALT

Prema opisu iz policijskog izvještaja, događaj podsjeća na scene iz akcionih filmova, a desio se u Tesliću 24. jula u 23.45 sati.

Policijski službenici policijske stanice Teslić zaustavili su automobil marke Golf kojim je upravljala osoba M.H.B. pri čemu se na “poklopcu motora nalazila osoba inicijala S.A. sa vidnim povredama na glavi i ruci”. Obje osobe su sa područja Teslića.

“Policijski službenici su utvrdili da je osoba inicijala S.A. stala ispred vozila kojim je upravljala osoba M.H.B., koja je krenulo vozilom na njega, udarila ga i nastavila vožnju pri čemu je na poklopcu od motora ostala osoba S.A. kojoj je ukazana medicinska pomoć u domu zdravlja u Tesliću gdje su konstatovane tjelesne povrede u vidu posjekotina na glavi i lijevoj šaci”, navodi se u izvještaju.

LIDER

Alkotestiranjem je utvrđeno da je kod S.A. prisutna koncentacija alkohola u organizmu u iznosu od 1,91 g/kg, a kod M.H.B. 0,24 g/kg. Dežurni tužlac Okružnog javnog tužlaštva Doboj je događaj okvalifikovao kao krivično djelo izazivanja opće opasnosti i nepružanje pomoći.