211124 pretres visoko 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 24, 2021 @ 17:00
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je tokom pretresa u Visokom pronašla opojnu drogu i oružje, a tokom akcije uhapšena je jedna osoba.

NER FIT

Iz MUP-a ZDK navode da je 23. novembra ove godine, u službene prostorije Policijske stanice Visoko privedena osoba inicijala Č.E. koja je prouzrokovala saobraćajnu nezgodu na naplatnom mjestu autoputa A-1, u mjestu Arnautovići, Grad Visoko.

Kako je utvrđeno izvršenim provjerama, navedena osoba je iznajmila putničko motorno vozilo na području Kaknja, kojom prilikom je vlasniku vozila predočila na uvid fotokopiju putne isprave izdate osobi D.H., od strane Republike Hrvatske, za koju su službenici Policijske stanice Visoko prilikom vršenja provjera posumnjali da je krivotvorena.

Zbog postojanja osnova sumnje da je osoba Č.E. počinila krivično djelo “Krivotvorenje isprave”, te je uhapšena i zadržana u Policijskoj stanici Visoko. Izvršenim pretresom kod Č.E. je pronađena droga i jedna digitalna vaga za precizna mjerenja.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U nastavku aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u ulici Tjesnac, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi Č.E. Tom prilikom je pronađena jedna automatska puška, 52 komada municije nepoznatog kalibra, droga i četiri pribora za konzumiranje opojne droge.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela za koja se Č.E. sumnjiči, a to je: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Krivotvorenje isprave” saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP ZDK.

LIDER