Portal 072info

Policija u ZDK tokom dvodnevne akcije isključila iz saobraćaja 111 vozila zbog tehničke neispravnosti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U dane 17. i 18.04.2019. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila. Akcija je realizovana u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon izvršene kontrole i uočene neispravnosti, upućivana na vanredni tehnički pregled. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima, zbog činjenja naznačenih prekršaja, shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, asankcionisani su počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom ove akcije kontrolisano je ukupno 550 vozila, dok je na vanredni tehnički pregled upućeno 166 vozila. Tokom akcije 111vozila je isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti. Zbog utvrđene tehničke neispravnosti u ovoj akciji je izdato 106 prekršajnih naloga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače i učesnike u saobraćaju, da ne stavljaju u promet i pogon vozila koja sutehnički neispravna, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, sigurnost lica koja prevoze i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju. Takođe naglašavamo da će se i u narednom periodu, sa ciljem unapređenja postojećeg stanja, sprovoditi slične akcije u saobraćaju, koje će biti usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti, kako bi se bezbjednost odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo.

Podijelite članak
  • 75
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME