Policija upala u kafić ispred kojeg je bačena bomba: U raciji oduzet pištolj

9845E26F 0917 4E16 8ACD 5BD9D411B1F8
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U sarajevskom naselju Pofalići početkom prošle sedmice bačena je bomba ispred kafića “Hill” u ulici Zahira Panjete.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je rečeno da i dalje rade na rasvjetljavanju slučaja. Kako nam je potvrđeno, u petak je sarajevska policija obavila raciju u ovom lokalu.

Kako saznaje portal “Avaz”, oduzet je jedan pištolj, za koji lice ima odobrenje, ali je privremeno oduzet jer ga je nosio u ugostiteljskom objektu i time počinio prekršaj iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS.

Ovaj slučaj navodno je povezan sa nedavnim ubistvom Mehmeda Ramića i Kenina Lukača. U lokalu na koji je bačena bomba, navodno su se okupljali prijatelji Adela Kabaša (ranije Murtović) koji je osumnjičen za Ramićevo ubistvo i nalazi se u bjekstvu.

Prilikom pregleda videonadzora, utvrđeno je da je riječ o nespretnom bombašu. Naime, policija je obaviještena u 5.25 sati da je aktivirana eksplozivna naprava pred kafićem Hill. Međutim, prije nego je bomba bačena, ispred objekta je prošla tzv. izvidnica, da bi se kasnije pojavio muškarac, s kačketom na glavi koji je, i kako se vidi na snimku, bacio bombu ispred objekta.

Međutim, nakon što se pokušao udaljiti od objekta, on se sapleo o trotoar i pao. Sve je zabilježeno na videonadzoru. Kasnije se pridigao i udaljio u nepoznatom pravcu.