Policija upozorava zbog krađa na plažama, evo na šta treba pripaziti

Policija upozorava zbog krađa na plažama, evo na šta treba pripaziti

Hrvatska policija upozorila je građane i turiste da kada idu na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Uz podsjećanje na posljednje slučajeve krađe na hrvatskim plažama, obje na području Rovinja, policija je pozvala građane na oprez.

– Ako na plažu dolazite svojim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete – upozorili su iz policije.

Ukazali su da ukoliko na plažu idu biciklom, osiguraju se od krađe tako što će ga vezati za fiksne predmete kao što su drvo ili ograda.

Preporuka je da se na plažu nose samo najpotrebnije stvari i novca onoliko koliko je potrebno.

Posebno su upozorili da se lične isprave i novac ne drže zajedno, a bankovnu karticu treba držati odvojeno od zapisanog PIN koda.

Savjetuju da se pred drugim osobama ne pokazuje bez potrebe novac i druge vrijednosti, kao i da se na skrovitom mjestu drže ključevi na kojima je broj apartmana, sobe ili vozila.

– Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe. Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni – upozoravaju iz policije.

A, ako se krađa već dogodi potrebno je kažu pozvati policiju, prenijeli su hrvatski mediji.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS