Policijska potjera u SBK i ZDK: Šta se zaista dešavalo jučer kod Željeznog Polja?!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Policija Zeničko-dobojskog kantona i danas traga za muškarcem koji je jučer uspio umaći policijskoj potjeri koja je započela u Srednjebosanskom, a završila u Zeničko-dobojskom kantonu, tačnije na lokalnom putu Željezno Polje – Gornja Golubinja, gdje je pronađen napušten audi.

Kako nam je jutros potvrđeno iz MUP-a ZDK, nastavljaju se aktivnosti na pronalasku osobe za kojom je organizirana potraga, dok je automobil audi, holandskih registarskih oznaka, prevezen pred Policijsku stanicu Žepče radi potrebnih vještačenja.

Iako su pojedini lokalni portali prenijeli informaciju da je audijem upravljao bjegunac iz KPZ-a Busovača, portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan za Faktor je demantirao te navode.

– Riječ je o osobi za kojom je bila organizirana potraga nakon što je na području Kiseljaka počinila krivično djelo pokušaja teške krađe, nakon što su oštećeni policiji opisali vozilo koje je korišteno. Mi smo tu informaciji prenijeli kolegama iz Zeničko-dobojskog kantona, nakon što je osumnjičeni krenuo ka njihovom području – pojasnio nam je Prohan.

Saznajemo da je osumnjičeni neposredno prije potjere provalio u jednu porodičnu kuću u Kiseljaku, ali su ga vlasnici zatekli na djelu i tako omeli u namjeri da ih opljačka. Uspio je samo ispreturati stvari po kući, a potom se neobavljenog posla dao u bijeg. Vlasnica kuće bila je dovoljno prisebna, te je odmah obavijestila policiju, nakon čega su izdate naredbe svim patrolama da tragaju za opisanim vozilom.

Policija Zeničko-dobojskog kantona čak je postavila blokadu na magistralnom putu M17, ali ju je osumnjičeni probio, oštetivši tom prilikom vozilo, koje je potom napustio na napristupačnom terenu gdje je i pronađeno, a bijeg je nastavio pješke.

Faktor.ba