Portal 072info

Policijske agencije spremne na sutrašnje okupljanje građana širom BiH

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i druge policijske agencije raspolažu saznanjima o najavljenom okupljanju građana u nekim bh. gradovima povodom obilježavanja godišnjice događaja od 7. februara 2014. godine.

– Direkcija s drugim agencijama planira čitav niz aktivnosti i mjera kako ovo okupljanje ili demonstracije ne bi iskoristile određene huliganske grupe za rušilačko ponašanje kao što se to dogodilo prošle godine – kaže se u saopćenju te direkcije.

U tu svrhu uspostavljen je Operativni štab sukladno Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj suradnji agencija za provođenje zakona u kome su pored Direkcije predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Federalne uprave policije, Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH.

Cilj Štaba je da se osigura koordinacija postupanja i međusobna pomoć agencija u provođenju poslova iz njihove nadležnosti u cilju efikasnije zaštite imovine, zdravlja i života građana, navodi se u saopćenju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Fena

Podijelite članak