Portal 072info

Policijske serije otišle u prošlost

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što su naručili više od 160 epizoda “Live PD”, čelnici kablovskog kanala A&E bili su prinuđeni da otkažu emitovanje serije koja se bavi tematikom policijskih akcija.

Gledaoci ovog operatera su slali oštre kritike na račun televizije smatrajući da kroz ovu seriju podižu publicitet policiji u vremenu kada su čuvari zakona na meti kritika zbog ubistva Džordža Flojda i sve veće brutalanosti koju iskazuju tokom obavljanja dužnosti.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Zbog ovih žalbi život serije “Live PD” na kanalu A&E je završio i prije nego što je započeo. Od emitovanja serije producente je dijelilo svega nekoliko dana, ali su je protesti širom zemlje protiv policijskog nasilja trajno obustavili.

Stručnjaci iz polja sedme umjetnosti iz Holivuda su istakli da ovakav potez kablovske televizije nije iznenađenje te da današnja dešavanja u svijetu mnogi kanali koriste kao priliku da steknu popularnost kod pratilaca pokreta “Black Lives Matter”, koji već danima protestuje protiv policije. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Osim gašenja serijala “Live PD”, isti primjer je pratio i kanal Viacom CBS, koji je ukinuo seriju “Cops” (Policajci) prošle nedjelje.

Iz ove kuće su istakli da je njihov razlog za ukidanje serije sporna epizoda u kojoj je prikazano ubistvo Havijera Emblesa u Ostinu u Teksasu prošle godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Čelnici televizijskih kuća su istakli da će odluka za ukidanjem policijskih serija stajati na snazi do daljeg, sve dok traju protesti protiv policije. U saopštenju javnosti su naveli da je bezbjednost zaposlenih u ovim kućama na prvom mjestu te da ne žele da ih izlažu nepotrebnom riziku.

Osim već ukinutih serija, u najavi je i prestanak emitovanja programa “Live Rescue”, koji se bavi prikazom policijskih akcija i spasavanja, kao i “K9” takmičenje, u kojem snage odmjeravaju najbolji policijski psi.

Inače, ukinuti serijal “Live PD” je nastao 2014. godine nakon brojnih poziva zabrinutih građana koji su tvrdili da je policija bez razloga ubila Majkla Brauna u gradu Ferguson, u Mizuriju. Nakon ovog apela, svi policijski službenici su bili dužni da nose male kamere koje su bile prikopčane za njihov prsluk te na taj način dokumentovale sve detalje policijskih akcija. Kasnije su ovi snimci poslužili kao materijal za stvaranje televizijskog serijala, koji je na početku stekao veliku popularnost kod gledalaca. Izvor blizak tvorcima serijala ističe da postoji nada da će doći do reforme ovog žanra, te da će “Live PD” ponovo biti na malim ekranima kroz šest mjeseci, možda najviše godinu dana.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6