Policijski službenici lišili slobode lice B.N. koje se nalazilo u bjekstvu

Podijelite vijest

lisice

Dana 10.04.2014. godine, u 11,07 sati, od strane pripadnika Odjeljenja sudske policije Mostar obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Centar da je prilikom sprovođenja osuđene osobe, u ulici Aleja šehida u zeničkom naselju Crkvice, iz službenog vozila marke „VW- Transporter“, registarskih oznaka 038-J-471, pobjeglo osuđeno lice B.N. iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene prijave, na pronalasku lica B.N. angažovane su sve raspoložive policijske snage Policijske uprave I i Jedinice policije za podršku MUP-a ZDK, kojom prilikom je izvršena blokada šireg područja, te se pristupilo stavljanju pod nadzor i kontrolisanju svih saobraćajnica i lokacija, što je podrazumijevalo i pregled objekata, vozila, te poduzimanje drugih mjera i radnji iz nadležnosti policijskih službenika, a sve sa ciljem pronalaska odbjeglog lica. Na osnovu poduzetih aktivnosti, dana 10.04.2014. godine, u 23,45 sati, u ulici Londža broj 90, u haustoru zgrade, od strane službenika Policijske stanice Centar slobode je lišen B.N., rođen 1981. godine, iz Zenice, te je isti sproveden u službene prostorije gdje je i zadržan. Nad istim je takođe zavedena kriminalistička obrada zbog prijetnji upućenih jednoj ženskoj osobi koja je sve to i prijavila nadležnoj policijskoj stanici.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lice će danas biti predato na nadležnost pripadnicima Zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar.

URED POLICIJSKOG KOMESARA