Portal 072info

Policijski službenici lišili slobode lice Š.E. iz Zenice koje je oštetilo više parkiranih vozila

Dana 02.05.2015. godine, u 08,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljeno da je u toku noći 01/02.05.2015. godine, u ulicama Kočevska čikma i Kočeva u Zenici, došlo do oštećenja na četiri parkirana putnička motorna vozila:

– marke „Honda“, registarskih oznaka 826-M-862, vlasništvo A.S. iz Zenice,

– marke „Fiat Stilo“, njemačkih registarskih oznaka RO-VD22, vlasništvo V.Z. iz Zenice,

– marke „Opel Astra“, registarskih oznaka M43-J-034, vlasništvo D.S. iz Zenice, i

– marke „Hyundai Accent“, registarskih oznaka 491-M-239, vlasništvo B.N. iz Zenice.

ostecenje vozila1

ostecenje vozila2

ostecenje vozila3

ostecenje vozila4

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili tačnost prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Kako je utvrđeno izvršenim uviđajem, na predmetnim vozilima su od strane nepoznatog lica ili više njih, upotrebom većeg betonskog komada koji je pronađen na licu mjesta, razbijena prednja vjetrobranska stakla, polomljeni brisači, te oštećeni retrovizori i lim, čime je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta.

Nakon završenog uviđaja poduzimane su intenzivne aktivnosti na identifikovanju izvršioca krivičnog djela, te su operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave I u Zenici došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice Š.E. iz Zenice. Dana 04.05.2015. godine, navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode, te privedeno u policijske prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

Š.E., rođenog 1991. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Napominjemo da se radi o licu koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box