Portal 072info

Policijski timovi MUP-a ZDK angažovani na pratnji navijača iz Poljske

Dana 14.07.2015. godine, timovi službenika Specijalne policijske jedinice i Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su bili angažovani na prihvatu, praćenju i obezbjeđenju prolaska autobusa i vozila sa navijačima nogometnog kluba “Lech” iz Poljske, koji su prolazili kroz naše područje kako bi prisustvovali nogometnoj utakmici između FK” Sarajevo” i KKS “Lech”, iz grada Poznana u  Poljskoj, koja je odigrana dana 14.07.2015. godine na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Prioritetni zadatak policijskih timova navedenih jedinica je bio prihvatanje kolone autobusa sa gostujućim navijačima, pregled i pratnja kroz područje našeg kantona, te obezbjeđenje i sprovođenje navijačkih grupa do stadiona zajedno sa pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Pored navedenog, naši policijski timovi su bili angažovani na obezbjeđenju same utakmice, prvenstveno u kontekstu obezbjeđenja tribina na kojim su bili smješteni gostujući navijači. Prilikom obezbjeđenja eskorta sa navijačima kroz područje Zeničko-dobojskog kantona nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi niti incidenti, a sve planirane radnje su poduzete profesionalno i u skladu sa utvrđenim obavezama svakog angažovanog pripadnika policije.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box