Policijskim službenicima u RS-u po 1.000 KM

Podijelite vijest

Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policijskim službenicima od 1.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

‘Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom Ministarstva unutrašnjih poslova o posebno otežanim uslovima rada policijskih službenika koji su radili u periodu od 15. marta do 15. aprila, a koji su prouzrokovani pojavom koronavirusa, kao i s predloženim zaključkom da se svakom policijskom službeniku koji je u navedenom periodu radio najmanje tri sedmice isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.000 KM’, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Predloženo je Fondu solidarnosti za obnovu RS da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova omogući isplatu jednokratne novčane pomoći za svakog policijskog službenika u iznosu od 1.000 KM.

‘Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova da Fondu solidarnosti za obnovu RS dostavi spisak policijskih službenika koji ispunjavaju uslove za isplatu jednokratne novčane’, stoji u saopštenju.

Osim toga, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obilježavanju istorijskih događaja za vrijeme vanrednog stanja.

‘Egzodus Srba iz Zapadne Slavonije 1995. godine’, biće obilježen u Gradišci, 1. maja, polaganjem vijenca i cvijeća, na spomen-ploču kod Crkve Presvete Bogorodice, uz prisustvo minimalnog broja predstavnika institucija RS i predstavnika grada Gradiška, bez prisustva građana’ navodi se u zaključku.

‘Stradanje pripadnika JNA u Sarajevu – Dobrovoljačka ulica’, prema Zaključku biće obilježeno 3. maja na vojničkom groblju u Miljevićima, polaganjem vijenca i cvijeća, uz prisustvo minimalnog broja predstavnika institucija RS i predstavnika grada Istočno Sarajevo i opština, te bez prisustva građana. ‘Dan pobjede nad fašizmom’, biće obilježen na Trgu palih boraca u Banjaluci, 9. maja, polaganjem vijenca i cvijeća na spomenik poginulim borcima iz NOR-a, uz prisustvo najviših zvaničnika RS i Ambasade Ruske Federacije u BiH, bez prisustva građana’, navodi se u zaključku.


Podijelite vijest