B4B48D77 F64F 4D9B 9099 5134D36F8A1D
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 15, 2021 @ 15:35
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Đorđo Žujović, srbijanski aktivista i političar SDPS-a, koji je prefarbao mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu, zbog prijetnji je morao napustiti ovaj grad.

NER FIT

Na društvenoj mreži Twitter objavljeno je da je Žujović zbog prijetnji morao napustiti Beograd. Za Danas je kazao kako te prijetnje nije prijavio policiji.

“Na nagovor i savjet dobrih prijatelja i ljudi kojima vjerujem, poslije onoga što se desilo u srijedu kod murala Ratka Mladića, bio sam prinuđen da jedno vrijeme budem van Beograda, što će se brzo završiti, jer nemam strah, ovdje je više u pitanju zabrinutost”, kaže on.

Kaže kako su prijetnje, spremljeni fizički napadi na njega, pa odustajanje od njih, vređanje onih koji su s njim u kontaktu i daju mu javno podršku, postali dio njegovog svakodnevnog života koji je, kako kaže, postao nemoguć.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Znam šta sam uradio, koliko su mi motivi bili ispravni i čisti, u koje vrijednosti vjerujem i vaspitanje mi nije dozvoljavalo drugačije. Nema potrebe da neko staje u moju zaštitu, ne kukam nigdje niti molim za pomoć, oni koji su bili svjesni u kakvoj sam opasnosti, pružili su mi ruku i ne mogu im to nikada zaboraviti. I oni znaju da neću”, kaže Žujović.

LIDER