Političari iz naše zemlje zabrinuti za SAD: Izgleda da je virus BiH stigao na obale Amerike

Screenshot 6 764

Političari u našoj zemlji iskazali su zabrinutost zbog sinoćnjih događaja u glavnom gradu SAD-a, gdje su Trumpove pristalice pokušale silom spriječiti brojanje elektorskih glasova i potvrdu Bidenove pobjede na predsjedničkim izborima u ovoj zemlji. Povodom ovih događaja oglasio se predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić koji je napisao da je ovo pokazatelj šta se dešava kada političari više misle na sebe nego na državu i njene građane.

Današnji događaji u američkom kongresu su jasan znak šta se može desiti kada političari više brinu o sebi i svojoj…

Objavljuje Mirsad HadžikadićSrijeda, 6. siječnja 2021.

“Današnji događaji u Kongresu SAD-a su jasan znak šta se može desiti kada političari više brinu o sebi i svojoj političkoj karijeri nego o državi i građanima, kada ideali ustuknu pred ličnim interesima, kada mržnja i strah nadvladaju razum i razgovor. Izgleda da je virus Bosne i Hercegovine stigao na obale Amerike”, istakao je Hadžikadić.

Reagirao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je objavio da je i on, kao i svi građani Bosne i Hercegovine, s velikom pažnjom i zabrinutošću pratio dešavanja u prijateljskim Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao i svi građani Bosne i Hercegovine, sa velikom pažnjom i zabrinutošću pratim dešavanja u prijateljskim Sjedinjenim…

Objavljuje Nermin NikšićČetvrtak, 7. siječnja 2021.


“Nadam se i vjerujem da će naši prijatelji i najvažniji partneri i saveznici Bosne i Hercegovine smoći snage i mudrosti da tranziciju vlasti provedu na miran način. Ako iko, mi u Bosni i Hercegovini razumijemo značaj mira i stabilnosti i znamo cijenu koja se plaća kada država i njene institucije budu ugrožene, osporene ili izložene nasilju. Siguran sam da će se SAD uspješno iznijeti s trenutnim stanjem i nastaviti biti oslonac drugim državama koje teže uspostavi istinskog demokratskog, građanskog društva, poput Bosne i Hercegovine”, naveo je Nikšić.

Podsjećamo, sinoć su pristalice odlazećeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa silom pokušale spriječiti brojanje elektorskih glasova u zgradi Kapitola u Washingtonu. U neredima koji su nastupili nakon toga smrtno su stradale četiri osoba, a više ih je ranjeno. Uhapšen je veliki broj Trumpovih pristalica, a Senat je nešto kasnije završio brojanje glasova i proglasio pobjedu Joea Bidena.

Klix.ba

Prethodni članakDok se Hrvatskom širi novi soj virusa, vlasti BiH ne razmišljaju o mjerama za susjede
Sljedeći članakWindows 7 još uvijek koristi najmanje 100 miliona kompjutera