Političari odgovorili »ledenom izazovu«

Političari odgovorili »ledenom izazovu«

Peter Sorensen, specijalni predstavnik i šef Delegacije EU, prihvatio je “ledeni izazov” koji mu je uputio Edvard Ferguson, britanski ambasador u BiH, i prekjuče se polio hladnom vodom.

Sorensen će donirati sredstva za “Motor Neurone Disease Association”, a nominovao je reditelja Harisa Pašovića, Adama Bojsa (ICMP) i bh. bend “Divanhana” da učine ovo isto.

Izazovu nije odolio ni Damir Mašić, federalni ministar obrazovanja i nauke, pa je nakon polijevanja nominovao Feđu Fetahagića, TV voditelja, biznismena Sašu Cvijetića i Eminu Ganić, kćerku Ejupa Ganića.

Kako je objavio na Facebook profilu, Mašić će sredstva donirati udruženju “Autizam BiH”, s obzirom na to da u BiH ne postoji udruženje ALS.

Humanitarnoj akciji danas se priključio i Hamdija Lipovača, premijer USK, koji se nakon sjednice tog tijela, u prisustvu kantonalnih ministara i novinara polio kantom hladne vode.

Lipovača je rekao da će u ove svrhe donirati i određena novčana sredstva.

On je ovom prilikom, za dalje sudjelovanje u akciji nominirao Milorada Dodika, predsjednika RS, Damira Hadžića, ministra prometa i komunikacija BiH, te Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća.

Lipovača je novinarima, nakon polijevanja vodom, duhovito dobacio “da se nada da ga Mile neće izdati, a za Galijaševića je rekao da se može, ako to želi, politi i kantom hladnog gemišta”.

Inače, na ovaj način svjetska javnost uključena je u kampanju podizanja svijesti o teškoj bolesti ALS (amiotrofična lateralna skleroza).

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica