Politički teror

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Od 2013. godine do danas, na osnovu podataka iz mjesnih zajednica, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija, socijalnih službi, medžlisa Islamske zajednice i terenskih saradnika, Bosnu i Hercegovinu napustilo je oko pola miliona građana, navode iz Unije za održivi povratak i integracije BiH.

Prema grafičkom prikazu agencije PIXSELL, naša zemlja se nalazi prva na ovoj neslavnoj listi zemalja s najvećim smanjenjem broja stanovnika. Iz Bosne i Hercegovine masovno odlaze ne samo pojedinci nego čitave porodice.

Tačnih podataka o broju mladih ljudi koji su otišli nema, ali se zna da svaki drugi mlađi čovjek želi napustiti ovu zemlju.

Mnogi posmatrači sa strane ne razumiju u kakvom političkom teroru žive građani koji iste ljude na sceni gledaju već 30 godina.

Oni koji su otišli znaju što su to uradili – nezaposlenost, loša ekonomska situacija, konstantne priče o ratu, dizanje tenzija, iste priče istih političara pred svake izbore, nedostatak prilika za lični rast i profesionalni razvoj, okruženje koje ne daje nikom priliku, osim vladajućoj kasti…

Tako i pred ove opće izbore političke stranke najavljuju svemogući progres i napredak BiH. Pa se pitamo šta smo to propustili prethodnih 30 godina, jesmo li ih prespavali, bili nijemi, gluhi, slijepi, pa da sve to već nismo čuli milion puta. A gdje smo sad?

Avaz