Portal 072info

Politika i estrada: Pjevačica žestoko napadnuta jer je pjevala “jači smo od Srbije”

jadranka barjaktarovic foto srbijadanas 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da ni estrada nije lišena političkih prepucavanja na balkanskim prostorima odavno je svima jasno. Jedan od posljednjih slučajeva koji su izazvali pravu buru na Ex-Yu muzičkoj sceni je pjesma Jadranke Barjaktarević, mlade folk pjevačice iz Berana koja godinama živi u Beogradu i nastupa u klubovima.

Barjaktarević se našla na meti žestokih napada iz Srbije odakle posebno njene kolege siju žestoke oštrice osude zbog njenog nastupa u Podgorici u nedjelju navečer, kada je pjesmu Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa” otpjevala sa izmijenjenim tekstom: “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– „Kako te nije sramota, u Srbiji zarađuješ hljeb, a pjevaš protiv Srbije”, “Bruka”, “Srozala si se najniže moguće“ -samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Pjevačica se oglasila izjavom za „Blic“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Nastupala sam u Podgorici u jednom klubu, i u jednom trenutku pojavilo se oko hiljadu patriota koji su došli sa skupa koji je bio organizovan u Podgorici. Oni su tako pjevali i mene je očigledno ponijela ta atmosfera, pa sam i ja ponovila za njima. Žao mi je što je sve tako shvaćeno. Ja sam Crnogorka volim svoje, a poštujem tuđe. Oni koji me znaju, znaju da ništa loše nisam mislila. Međutim, ko hoće da razumije neka razumije, ko neće, neću nikom da se izvinjavam – rekla je Barjaktarević.

Ona godinama radi i živi i na relaciji Srbija-Crna Gora. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak njenog nastupa. Mnogi sada u Srbiji pozivaju da se Jadranki koju su srbijanski tabloidi prozvali „Milovom pjevačoicom“ zabrani da nastupa u Beogradu. Zbog velikog broja prijava, Instagram je ugasio nalog Jadranki Barjaktarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)