Portal 072info

Poljupci su lijek za prehladu i gripu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije sezone prehlade i gripe potrebno je ojačati imunitet kako infekcije ne bi mogle napasti organizam, a osim zdrave hrane i raznih vitaminskih dodataka protiv bolesti se možemo boriti i poljupci, piše Men’s Health.

Naime, u slini partnera nalaze se bakterije koje podstiču stvaranje antitijela i tako jačaju odbrambeni mehanizam. Za vrijeme ljubljenja ujedno dolazi do lučenja adrenalina, serotonina i dopamina koji su zaduženi za dobro raspoloženje i jačanje krvožilnog sistema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Broj otkucaja srca tijekom ljubljenja kod muškaraca raste na 110 po minuti, a kod žena na 108 po minuti. Pozitivne reakcije koje ljubljenje izaziva tako se mogu smatrati prirodnim lijekom, jer se smanjuje osjetljivost na bolove, stres, napetost i depresivno raspoloženje.

Intenzivan poljubac zahtijeva rad usana, jezika, ali i 30-tak mišića zbog čega ljubljenje može smanjiti bore ili preventivno djelovati na njihovo nastajanje. Također, smatra se da se tijekom ljubljenja u trajanju od dvije minute može sagorjeti oko 15 kalorija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cafe.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME