Portal 072info

POLOŽEN TEST HUMANOSTI: U Tešnju se tražila karta više (FOTO)

U sportsko-rekreativnom centru Tešanj u četvrtak je održan već dugo najavljivani koncert “Srcem za Emira”. Već sat prije početka bilo je jasno da Tešanj neće pasti na još jednom u nizu testova humanosti.

Pred nešto više od hiljadu posjetilaca nastupili su Emina Tufo, Elmedin Kadrispahić, Harun Mehmedagić, Sead Hodžić, Almir Sofić, Igor Vukojević, Esad Plavi, te članovi Omladinskog ansambla Tešanj, Nermin Handzić, Ermin Bajrić, Selma Plančić, Adelisa Kalabić, Avdo Skokan, te Nejra Brka, koji su otvorili program svojim nastupom. Cijeli program pratio je orkestar pod rukovodstvom Damira Galijaševića, a posebne ovacije pred tešanjskom publikom pokupili su mladi Nedžad Hasanbašic koji je interpretacijom sevdalinke “Moj dilbere” publiku ostavio bez teksta, te Elmedin Kadrispahić Eka koji je u glas sa prisutnima pjevao “Iznad Tešnja zora sviće” i pokupio velike ovacije.

Program je trajao tri sata. Prema riječima inicijatora i člana OAT koji su ujedno bili i organizatori, Ajdina Hodzića, prikupljeno je 5,587,46 KM, koji su uplaćeni na račun oboljelog Emira. Važno je istaći da će OAT izdati saopćenje za javnost i objasniti razloge zbog kojih nisu nastupili svi najavljivani učesnici.

Hvala Tešanj! Hvala OAT! Zajedno smo jači!

Nedim Hasanić

[Galleries 784 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box