Pomoć za desetero djece koja su ostala bez majke Biljane

3

Općina Bosanski Brod otvorila je posebne račune za prikupljanje pomoći za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Kokić.

Načelnik Zoran Vidić kaže da je otvoren domaći i devizni žiroračun i da je cilj sakupiti dovoljno novca za kupovinu veće kuće, jer se radi o desetoro djece.

Mlada i brižna

– Nažalost, imali smo slučaj smrti majke desetero djece. Bila je jedna mlada i brižna osoba, pažljiva prema svojoj porodici i zbog zloćudnog karcinoma ostali su bez nje. Naša želja je da materijalno zbrinemo njenu djecu, koja su izrazila želju da ostanu na okupu. U te svrhe, odlukom Skupštine općine, otvorili smo dva računa, jedan domaći i jedan devizni kako bi zajedničkim snagama Općina, građani, donatori sakupili sredstva da kupimo kuću za djecu da ostanu na okupu – rekao je Vidić.

On je pozvao sve one koji su u mogućnosti da uzmu učešća u humanitarnoj akciji kako bi što prije djeca imala pristojne uvjete za život.

– Poznavajući kako su humani građani Bosanskog Broda i naše zemlje, ne sumnjam da ćemo brzo prikupiti sredstva za kupovinu porodične kuće koja mora i biti veća, jer se radi o desetoro djece – dodao je Vidić.

Kako pomoći

Iz lokalne zajednice saopćili su i broj računa i instrukcije za uplate:

Račun u konvertibilnim markama- Općina Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić Broj računa: 562-005-81651888-44 kod NLB banke a.d. Banja Luka i Devizni račun – Općina Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB banka a.d.Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina.

IZVORAvaz
Prethodni članakČipkaste bluze savršene za proljetne kombinacije
Sljedeći članakOriginalni recept za bosanske ćevape