Pomoć za desetero djece koja su ostala bez majke Biljane

3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Općina Bosanski Brod otvorila je posebne račune za prikupljanje pomoći za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Kokić.

Načelnik Zoran Vidić kaže da je otvoren domaći i devizni žiroračun i da je cilj sakupiti dovoljno novca za kupovinu veće kuće, jer se radi o desetoro djece.

Mlada i brižna

– Nažalost, imali smo slučaj smrti majke desetero djece. Bila je jedna mlada i brižna osoba, pažljiva prema svojoj porodici i zbog zloćudnog karcinoma ostali su bez nje. Naša želja je da materijalno zbrinemo njenu djecu, koja su izrazila želju da ostanu na okupu. U te svrhe, odlukom Skupštine općine, otvorili smo dva računa, jedan domaći i jedan devizni kako bi zajedničkim snagama Općina, građani, donatori sakupili sredstva da kupimo kuću za djecu da ostanu na okupu – rekao je Vidić.

On je pozvao sve one koji su u mogućnosti da uzmu učešća u humanitarnoj akciji kako bi što prije djeca imala pristojne uvjete za život.

– Poznavajući kako su humani građani Bosanskog Broda i naše zemlje, ne sumnjam da ćemo brzo prikupiti sredstva za kupovinu porodične kuće koja mora i biti veća, jer se radi o desetoro djece – dodao je Vidić.

Kako pomoći

Iz lokalne zajednice saopćili su i broj računa i instrukcije za uplate:

Račun u konvertibilnim markama- Općina Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić Broj računa: 562-005-81651888-44 kod NLB banke a.d. Banja Luka i Devizni račun – Općina Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB banka a.d.Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina.