Pomoć za oboljele u BiH: Veliki odziv građana na humanitarni “Slatki bazar”

163d54b5468b5691e135a18b21b9de02
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U trgovačkom centru Sarajevo City Centar u toku je “Slatki bazar” za oboljele bh. građane koje je organizovalo Udruženje Pomozi.ba.

Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, izjavila je da “Slatki bazar” organizuju godinama za pomoć oboljelim građanima u BiH.

– Veliki je odziv građana, od jutros kolege ne prestaju da rade. Radi se o tome da su se odazvale brojne kompanije, odnosno restorani, ugostiteljski objekti, slastičarne i pekare koje su donirale određeni broj kolača i drugih slastica. Naši uposlenici su sinoć do kasno u noć pravili kolače, a bilo je i drugih ljudi koji su željeli da učestvuju u tome – pojasnila je Arslanagić-Hrbat.

ČITAJ JOŠ:  Budimo ljudi, pomozimo: Almir iz Zavidovića ima rak dušnika i pluća

Među onima koji su podržali Bazar su i učenici srednje Turističko-ugostiteljske škole, koji su pripremali slastice.

– Sav prihod od prodaje ide u Pomozi.ba Fond za liječenja, namijenjen oboljelim građanima i građankama. Iz Fonda konstantno koristimo sredstva za teško oboljele građane koji ne mogu sami finansirati lijekove i druge vrste liječenja – istakla je Arslanagić-Hrbat.

Fond se može podržati i pozivom na broj 17021 kojim se doniraju dvije KM, kao i priključenjem Pomozi.ba projektu “Najbolji obrok u mjesecu” koji ima za cilj da omogući liječenja i lijekove za oboljele građane i građanke.

ČITAJ JOŠ:  Prosječna brzina putničkih vozova u BiH je 60 km/h, a dnevno u prosjeku kasne 10 minuta

– Prošle godine smo zabilježili značajan porast broja apela, zahtjeva za takvu vrstu pomoći. I mi smo iznenađeni koliko je građana koji se nažalost ne mogu liječiti u Bosni i Hercegovini, moraju ići u inostranstvo, a znamo koliko to košta. A i oni koji se mogu liječiti u Bosni i Hercegovini moraju platiti nešto. Prošle godine smo izdvojili skoro četiri miliona maraka samo za te svrhe. To je zaista velika cifra i ne možemo da odgovorimo na sve te zahtjeve za pomoć. Upravo zato i organizujemo ovakve događaje – naglasila je Arslanagić-Hrbat.

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BIH: Porodica Mračkić na imanju uzgojila nevjerovatnih 30 tona tikve

Kako je kazala, “Slatki bazar” je samo jedan od načina.

– Pored toga, često organizujemo različite vrste humanitarnih bazara. A otvorili smo i humanitarni telefonski broj 17021 putem kojeg se mogu donirati dvije konvertibilne marke. To je mali iznos za pojedince, a nekome može spasiti život – dodala je Arslanagić-Hrbat.

GODISNJICA
MARKETING