Pomoću ovog trika vaš kompjuter će biti duplo brži (VIDEO)

Postoji veliki broj načina pomoću kojih je moguće ubrzati pokretanje računara sa Windows 10 operativnim sistemom, a jedan od najbržih i najjednostavnijih je smanjiti broj programa koji se pokreću kada upalite vaš kompjuter.

Otvorite task manager na jedan od tri načina.

Prvi je da u Cortanu upišete “Task Manager”, drugi je da pritisnete Ctrl + Alt + Delete i izaberete Task Manager u meniju. Treći je da desnim klikom pozovete meni na taskbaru i nakon toga izaberete Task Manager, piše portal “Makeuseof”.

Task Manager će nakon toga prikazati pojednostavljeni prikaz, a vi kliknite na ‘More Details’ kako biste vidjeli napredni prikaz. Kliknite na Startup kako biste videli spisak aplikacija i procesa koji se pokreću kada uključite svoj kompjuter. Nakon toga pronađite aplikacije koje ne želite da se automatski pokreću i s desnim klikom na njih pozovite meni i izaberite ‘Disable’.

Kada se izabrali šta ne želite da se pokreće, sve što treba da uradite je da ponovo pokrenete računar kako biste osjetili promjenu. Ako vam neki od programa koje ste ugasili zatreba, uvij ek ga možete ponovo uključiti u ‘Task Manageru’. Sve što trebate uraditi je da ponovo kliknete desnim klikom i izaberete ‘Enable’.

Pogledajte video:

Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE