Pomozi.ba pokrenula apel za pomoć Krajini: Evo kako i vi možete pomoći

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć Krajini, odnosno najteže pogođenim dijelovima naše zemlje uzrokovanim poplavama i obilnim padavinama.

“U ovim trenucima priprema se šleper pomoći, tačnije vode, hrane, čamaca, vreća za pijesak i ostalih stvari koji kreće u narednim satima prema Krajini sa 30-tak volontera i uposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva”, objavili su iz Pomozi.ba.

Kako navode iz ove organizacije, a s obzirom da im se javio veliki broj ljudi za pomoć, pokrenut je i humanitarni broj 17041 – pozivom se doniraju 2 KM.

“Pomozi.ba tim iz Bihaća danima je na terenu i uveliko pomaže unesrećenima pogođenim ovom prirodnom katastrofom. U koordinaciji sa Civilnom zaštitom Bihaća vrši distribuciju vode i hrane za pogođena područja, te je angažiran i na punjenju vreća s pijeskom”, navode iz ove humanitarne organizacije.

Donacije za unesrećene u poplavama moguće su, osim poziva na broj 17041, i klikom na opciju “Doniraj odmah“, žiro računa i PayPala sa naznakom „Poplave maj 2023“.