p 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 4, 2021 @ 18:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Udruženje Pomozi.ba doniralo je osnovne prehrambene i higijenske proizvode onima kojima to zaista i treba, što inače i rade od prikupljenih donacija.

NER FIT

Akciju su podijelili na Facebook profilu te istaknuli da donacije i podrška mnogo znače, kako bi oni pomogli onima kojima je zaista pomoć i potrebna.

– Svaka ljudska sudbina je priča za sebe, a priče naših građana kojima svaki mjesec doniramo pakete sa namirnicama su teške i tužne – piše na Facebook stranici Udruženja Pomozi.ba.

Podijelili su i životnu priču Asima Sušića iz Bihaća.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Asim Sušić iz Bihaća, kojeg možete vidjeti na prvoj fotografiji, živi sa suprugom Sabinom i sinom u zapuštenoj porodičnoj kući, često bez električne energije zbog dugovanja.

Niko od Sušića nije u radnom odnosu, a preživljavaju od onoga što povremeno zarade. Asimova supruga Sabina je lošeg zdravstvenog stanja, a niko u porodici nema zdravstveno osiguranje. Kuća u kojoj žive je stara i naslijeđena od roditelja koji su preminuli – piše u objavi.

Na fotografijama možete vidjeti i Asimu, Miru, Agu, Đemilu i Ibru, koje Udruženje Pomozi.ba također svaki mjesec obraduje vrijednim prehrambenim i higijenskim artiklima.

Njihove životne priče su također tužne, a nekada je teško i povjerovati da ljudi mogu živjeti u uslovima i na način na koji žive. Stoga nam vaše donacije i podrška mnogo znače, kako bismo pomogli onima kojima je zaista potrebna naša pomoć. A takvih je, nažalost, svakim danom sve više – zaljučuje se u objavi.

LIDER