Screenshot 3 88
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 28, 2021 @ 11:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Ines Kavalec, direktorica udruženja “Dajte nam šansu”, objavila je na Facebooku apel kojim je pozvala sve ljude velikog srca da pomognu djevojčici Eni.

Ena boluje od Spinalne mišićne atrofije i ostala je na mehaničkoj venmtilaciji. Trenutno se nalazi na intezivnoj njezi na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru.

Ovoj preslatkoj djevojčici hitno je potreban apparat za mehaničku ventilaciju.

  • Pozdrav posebne mame. Hitno potreban aparat za mehaničku ventilaciju. Ako neko ima, a trenutno mu nije potreban ili zna nekoga, molim vas da mi se javi. Ena boluje od Spinalne mišićne atrofije, zbog njene osnovne dijagnoze i komplikacije sa respiratornih ifekcija je ostala na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru). Ena se trenutno nalazi na intezivnoj njezi na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru. Ena je mnogo vezana za babu i za porodicu tako da joj ovaj boravak gore dodatno otežava zdravstveno stanje. Da bi bila kući sa svojom porodicom  potreban je taj aparat pomoću kojeg bi disala na kanilu. Mi nismo u mogućnosti kupiti novi aparat koji je mnogo skup te vas molim ako neko ima da nam posudi. Veliko hvala od srca – Ines Kavalec, direktorica udruženja “Dajte nam šansu”.

Objavi sa Facebooka pogledajte OVDJE.

LIDER