Pomozimo malom Ajdinu Žigonji iz Zenice da kupi nove ortopedske cipelice

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ajdin Žigonja, dječak koji je rođen s dijagnozom spina bifida, što je teško oštećenje kičmene moždine, uspio je stati na svoje noge. Međutim, njemu su potrebna novčana sredstva kako bi u Zagrebu kupio nova dva para ortopedskih cipela, koje su mu neophodne.

“Planirali smo, ako Bog da, ponovo za Zagreb. Sjećate se Ajdinovih cipelica koje su odlične i služe mu, međutim, zbog Ajdinovog specifičnog hoda one su već dotrajale, izlizane su, ispucale, pa smo planirali do početka nove školske godine otići u Zagreb i naručiti da mu da se prave iste dvoje cipelice sa specijalnim ulošcima za njegova stopala, koja su opet specifična. Imamo namjeru dva para naručiti da ih može mijenjati po potrebi”, napisao je Elvis Žigonja, otac Ajdina, na Facebook grupi naslovljenoj “Pomozimo Ajdinu Žigonji”.

On je dodao kako su za prve cipelice imali ekstra popust, ali da ne znaju kakva će situacija biti ovaj put.

“Dragi prijatelji, nažalost, nisu samo operacije finansijski problem što se tiče Ajdinovog liječenja. Svakako da je to najskuplji dio, međutim, mnogo je i popratnih stvari koje prate Ajdinovo liječenje kao što je kupovina ortopedskih pomagala, rad s fizioterapeutom (tri puta sedmično), kupovina pelena, katetera, antibakterijskih maramica, lijekova, troškovi kontrola i još dosta toga. Moj sin ima pravo na potvrdu za tri paketa pelena mjesečno, ali oni mu ne mogu biti, pa dodatno kupujemo svaki mjesec dva do tri paketa”, dodaje Ajdinov otac Elvis.

Ističe da nakon devet operacija, skoro dvije godine nemogućnosti da hoda, strogog mirovanja, debljine koja je produkt neaktivnosti, Ajdin napokon stao na svoje noge.
Kaže da je on danas puno aktivniji, tj. hoda, trči, vozi bicikl…

S obzirom na trajno liječenje Ajdina Žigonje, računi za uplate su otvoreni trajno. Njemu se može pomoći uplatama na njegov žiro račun:

Za uplate iz BiH:

Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja
Račun banke: 154-001-00000019-10
Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413.
(Ukoliko nekim slučajem neće da prihvati slovo Z, onda možete staviti broj 2)

Za uplate iz inostranstva:

Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo
Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11
IBAN: BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Paypal račun: [email protected]

Za sve dodatne informacije o dijagnozi malog Ajdina, njegovom stanju ili za bilo koja druga pitanja možete kontaktirati njegovog oca na +38762062226 (Viber ili WhatsApp) ili putem Facebook grupe “Pomozimo Ajdinu Žigonji”.

Klix.ba