Ponesite svoju olovku, nosite masku i držite distancu

AF3A4111 7922 49B6 ACFD A00100B32551
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva građane Kantona Sarajevo da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere na svim biralištima tokom današnjih lokalnih izbora.

Infektolog iz Opće bolnice Ednan Drljević savjetuje sve glasače širom BiH da dok čekaju da uđu u zajedničku prostoriju za glasanje, drže razmak od najmanje dva metra, jer na taj način smanjuju mogućnost zaraze.

– U prostoriji kao što je školska učionica ili veća sala na 4-5 kvadrata treba da bude jedna osoba, što znači da u jednom momentu unutra može da bude od šest do sedam osoba. Također, obavezno je nošenje maske te je moja preporuka da se vrši obavezna dezinfekcija ruku – kaže Drljević.

ČITAJ JOŠ:  Kompaniji Integral inženjering posao od 70 miliona KM u Hrvatskoj

On dodaje da na ulazu u biralište stoji jedna osoba i provjerava prije ulaska u prostoriju ima li svako svoju olovku, jer jednu olovku ne smije koristiti više osoba, te ako je nemaju da im se daju dezinficirane. Također je naveo da svi što manje stvari dodiruju prilikom glasanja te da prilikom izlaska iz prostorije ponovo obavezno dezinficiraju ruke.

– Važno je napomenuti da oni koji idu glasati svojim automobilom obavezno nose masku i da bude što manje osoba u vozilu. Preporuka je da to budu uglavnom osobe iz domaćinstva, nikako neko drugi. Ako dolazite javnim prijevozom, obavezna je distanca, maska i dezinfekcija ruku – naveo je Drljević.

ČITAJ JOŠ:  Kasumović u posjeti mjesnim zajednicama Nemilskog sliva

Avaz

GODISNJICA
MARKETING