Portal 072info

PONOS NACIJE: Članovi Karate kluba ‘Perfekt’ sa Balkanskog šampionata stigli sa najsjajnijim medaljama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pri povratku iz Bugarske sa BALKANSKOG SAMPIONATA ZA KADETE,JUNIORE I U21 KATEGORIJU gdje je uzelo ucesce 12 zemalja i vise od 1000 takmicara, članovi karate kluba „Perfekt“ is Sarajeva donijeli su sa sobom duh velikih svjetskih takmičenja, slast pobjede i, po ko zna koji put predstavili našu državu i bh sport u najboljem svijetlu.

Karate klub “Perfekt” još jednom opravdava titulu najboljeg kluba u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako istiće osnivač i glavni trener karate kluba „Perfekt“ Armin Topalović, takmičari ovog kluba koji predstavljaju karate reprezentaciju BiH učestvovali su na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i U21 kategoriju. Na ovom takmičenju učestvovalo je 12 zemalja i više od 1000 takmičara. Ostvarili smo zavidne rezultate. Anela Duraković uspjela je učiniti ponosnim svoj klub ali i našu zemlju osvojivši Balkansko zlato. Pored Anele uspjeh na ovom takmičenju ostvaruje i naša druga takmičarka Lejla Ahmetović osvojivši bronzanu medalju, dok Adis Murto sa obzirom na jaku konkurenciju ne uspijeva ostvariti zavidne rezultate kao naše takmičarke, ali bez obzira na sve prezadovoljan je nastupom naših takmičara.

Iako K.K “Perfekt” važi za jedan od najboljih, najvećih i najorganizovanijih klubova u Kantonu Sarajevo pa i šire ovo za njih predstavlja još jedan od uspjeha kojim se ponose.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Karate kluba ‘’Perfekt’’ Sarajevo je osnovan 16.10.2006 godine a do danas broji preko 300 aktivnih članova različitih uzrasnih kategorija. Trenutno djeluje na sedam lokacija i to : O.Š ’’Nafija Sarajlić’’ – Jezero , O.Š ’’Edhem Mulabdić’’ – Bistrik , O.Š ’’Velešički Heroji’’ – Velešići , O.Š ’’Alija Nametak’’ – Bjelave ,O.Š “ Saburina” – Vratnik i O.Š ’’ Pofalići’’- Pofalići i prostorije kluba u Pofalićima .
Do sada K.K ’’Perfekt’’ ja osvojio preko 1170 medalja na raznim takmičenjima kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni te se kao takav nametnuo u sami vrh BiH Karatea. Uz osvojenih 80 titula najuspješnijeg kluba na takmičenjima i preko 20 reprezentativaca dražave klub predstavlja već četiri godine zaredom najuspješniji klub u Kantonu Sarajevo.

Protekla sezona je bila izuzetno uspješna, takmičari i klub ostvarili su odlične rezultate. Zbog stručnog tima trenera i asistenata koji rade zajedno sa roditeljima i simpatizerima, naš klub radi punom parom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Karate predstavlja sport koji pruža mnogo toga, uči nas vještini, samoodbrani i sportskom aspektu, a kroz sve ovo čovjek se izgrađuje u kompletnu ličnost kako na fizičkoj tako i na duhovnoj bazi. Iako je uzrast članova kluba raznolik,ovaj bivši dugogodišnji reprezentativac BiH u karateu,profesor sporta i tjelesnog odgoja najviše voli rad sa djecom, te istiće da djeca oduvijek svijet gledaju kroz igru. Oni vole da skaču, viču, penju se i kao takvi su jako aktivni i dinamični. Zahtjevaju mnogo pažnje i rada, ali ukoliko znate pravi pristup tim malim razigranim bićima oni znaju biti najvjerniji i najvrjedniji ljudi .Ono što posjeduje naš klub je poseban program za djecu od 3,5 – 4 godine, gdje se radi gimnastika i akrobatika kroz karate elemente, što se pokazalo jako uspješnim jer djeca vremenom imaju mnogo bolju bazu i prave bolje rezultate , te pokazuju veći nivo zrelosti, odgovornosti, pažnje i svjesnosti.

Stručni tim kluba sačinjavaju vrhunski sportisti i profesori koji iza sebe imaju vrhunske rezultate kako na državnim, evropskim tako i na svjetskim takmičenjima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Veliko broj asistenata kao što su Omerita Balović, Ajla Rizvo, Džemaludin Zeba, Aiša Čorbo, Alma Zec, Amela Duraković, Lamija Alić, Muhamed Džinalić, Ilda Culjević, Aldin Kajmović, Haris Bicević i Kerim Bašalija zajedno sa trenerom Adnanom Topalovićem vrijedno rade i obučavaju nove mlade generacije koji će jednog dana postati uspješni karatisti.

Za sav naš uspjeh moramo iskoristiti priliku i zahvaliti se Općini Centar, Kantonu Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta ali i svim ostalim sponzorima koji nas podržavaju i koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ovog kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako saznajemo karate je sport koji poboljšava naše tijelo i duh te pomaže nam da steknemo određenu rutinu, disciplinu i novi pogled na svijet, pa smo morali pitati prima li ovaj klub nove članove ?

Ukoliko želite da postanete dio K.K “Perfekt” i pridružite se timu, učinite to što brže.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj : 061/ 382 – 793 ili 062/ 416 – 912 ili preko facebook stranice

Vaš PERFEKT tim

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME