Ponoš o Vučićevoj “drami” pred polazak u New York: “Divio se Muratu, a sad bi Lazar da bude”

Ponoš o Vučićevoj “drami” pred polazak u New York: “Divio se Muratu, a sad bi Lazar da bude”

Predsjednik stranke “Srbija centar” Zdravko Ponoš napisao je na društvenoj mreži X da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić navijačkim performansom u Novom Sadu “odbranio Kosovo”, te da ga je patrijarh Porfirije blagoslovio pred “boj na Ist Riveru”. On je na taj način prokomentarisao jučerašnji skup naprednjaka u najvećem gradu u Vojvodini i Vučićevu “dramu” pred odlazak u New York gdje će se, kako je najvljivao, “suprostaviti usvajanju rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama”.

Predsjednik stranke „SRCE“ osvrnuo se na nedeljni performans predsjednika Srbije, navodeći da, uz pomoć poglavara SPC, pokušava da svaki poraz predstavi kao pobjedu.

„Navijačkim performansom u Novom Sadu odbranio je Kosovo. Patrijarh ga blagoslovio u zoru pred boj na Ist Riveru za spas Republike Srpske i srpskog svijeta. Divio se Muratu, a sad bi Lazar da bude. Uz publiku iz Novog Sada i svog Porfirija, svaki poraz pobjedom će zvati. Njemu pobjede za carstvo nebesko, narodu porazi ovozemaljski. Tako državnik smislio. Em prepodobno, em prepametno“, napisao je Ponoš.

Šta smo sve vidjeli?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zaputio se za New York gdje ga, kako je to predstavljeno u režimskim medijima, čeka „odusdna bitka za Srbiju i čast države“. Pre ulaska u avion, simulirajući ponašanje junaka iz narodnih episkih pjesama, predsjednik se uputio u Hram Svetog Save ne bi li dobio blagoslov patrijarha Porfirija, a sve pred kamerama režimskih medija – jer ako nije bilo tamo, kao da se nije ni desilo.

„Pred put u New York zatražio sam blagoslov od patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji – Hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u New York da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje“, napisao je Vučić na Instagramu.

Prethodno je otišao na miting SNS u Novom Sadu, gdje će se 2. juna održati lokalni izbori, gdje je poručio da njegovo učešće na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o genocidu u Srebrenici predstavlja borbu „velikih sila koje nam stavljaju jaram, oko vrata“.

„Idem da se borim za našu Srbiju. U petak se vraćam, a već u subotu ću biti sa našom braćom i sestrama Bošnjacimna da kažem da imamo zajedničku budućnost i da možemo da živimo zajedno. Do tada biće broba neprestana, tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i nezavisna Srbija nema čega da se plaši”, nadahnuto je poručio Vučić.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE