Popularni engleski napadač prošao je “pakao”: Otac je tukao majku i prijetio da će nas ubiti

CB44D082 6035 4813 BF73 4BB536C14F43
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Legenda Watforda i dugogodišnji nogometaš u engleskoj Premier ligi Troy Deeney u autobiografiji otkrio je šokantne detalje iz djetinjstva vezane za svog oca.

Deeney je objavio autobiografsku knjigu u kojoj je mnogo pažnje privukao tekstom koji je posvećen ponašanju oca koji ga je usvojio. Riječ je o Paulu Anthonyju Burkeu kome je Deeney posvetio tetovažu, uprkos tome što je bilo problema u kući.

Iskusni napadač je ostao bez biološkog oca neposredno nakon rođenja, a Paul Anthony Burke se brinuo o njemu. To Deeney nije zaboravio, ali je ispričao i kakve scene je proživljavao.

ČITAJ JOŠ:  Izgrađen sportski centar u Donjem Babinu

“Jednom je mama otvorila vrata ležerno, a onda sam vidio da se njen izraz lica pretvorio u veliki strah. Nikad neću zaboraviti majčinu facu tada. Počeo je nazivati mamu svim pogrdnim imenima i ja sam počeo plakati, kao i Ellis i Sasha. Rekao sam mu da se smiri, ali je on bio izvan kontrole”, rekao je iskreni Deeney pa nastavio:

“-Ubit ću tvoju mamu-, rekao mi je a onda pokazao prstom na nas djecu. -Tada ću se vratiti i ubiti tebe, tebe i tebe-, pokazao je na nas. Počeo je udarati mamu. Skočio sam i pokušao stati između njih, no udario me i pao sam. Tjerao je mamu da mu se vrati, a svaki put kada bi ona rekla ne, on bi je udario. Sjećam se da sam stalno ustajao i dobijao udarce. Mama ga je pokušavala urazumiti i ohrabriti nas da je sve u redu. To je bio zločin”, dodao je Deeney.

ČITAJ JOŠ:  Nakon skoro 40 godina NBA liga se neće igrati Spaldingovim loptama

Nogometaš je otkrio kako je policija stigla nakon što je neko iz susjedstva obavio poziv, te da je Burke uhapšen. Njegov otac preminuo je od raka 2012. godine.

S druge strane, Troy Deeney trenutno igra u Birminghamu u čije se redove vratio ljetos nakon veoma uspješnih godina u Watfordu gdje je odigrao skoro 400 utakmica i postigao 131 gol.

GODISNJICA
MARKETING