AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Glumac Senad Bašić, poznatiji kao Faruk Fazlinović iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, progovorio je zašto se povukao iz javnosti i pobliže objasnio obiteljsku situaciju zbog koje je morao preslagati prioritete, piše Gloria.

  • Moj otac ima leukemiju, a ima 86 godina, pa sam s njim. Petnaestak dana je bio u bolnici, a sad je na kućnoj njezi. Posvetio sam se njemu – rekao je glumac Senad Bašić za Avaz.ba.

Poznati glumac Senad Bašić je napustio seriju ‘Lud, zbunjen, normalan’, radi kao profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i posvetio se brizi za bolesnog oca. Osim toga, jedan od najbližih kolega Mustafe Nadarevića otkrio je da se čuo s poznatim glumcem otkako je završio u bolnici na pretragama.

  • Mustafa je dobro, bolje mu je, nastavit će raditi – ispričao je glumac za Avaz.

Senad vodi online pripreme za prijemni ispit na Akademiji u Sarajevu, a kaže kako se prijavilo dosta ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a nedavno je u intervjuu objasnio kako živi glumac s Balkana.

  • Ustanem u pet ujutro, popijem kavu, u šest je ‘pick up’, u sedam je klapa, snimam do tri po dispoziciji, u 16 do 19 mi je sat glume na Akademiji, u 20 predstava, u 23 se vratim kući i zaspim k’o klada. Buđenje u pet , ‘pick up’ u šest i tako šest godina, baš usklađeno. Dakle, gore nego u 19. stoljeću. Ništa od onog osam sati rada, osam sati odmora i osam sati spavanja. To vam je biti glumac na Balkanu – rekao je svojedobno za Dnevni list.