Popularno tetoviranje kanom

Popularno tetoviranje kanom

henna_on_belly_by_samsgirl-d2xh72o

Crtanje po tijelu kanom već tradicionalno se radi u arapskim zemljama, a u posljednje vrijeme je popularno i kod nas, kao privremena tetovaža. Posebno su lijepe tetovaže od crne kane, a kada crtež izblijedi jednostavno nacrtate novi.

Crteži se rade sa crnom kanom, crevenom ili u kombinaciji boja. Sve što vam je potrebno je vješta ruka, a ukoliko je nemate, onda prvo napravite skicu ili radite uz pomoć već pripremljenog šablona. Kana na tijelu traje od jedne do 4 sedmice a sve zavisi na kojem dijelu tijela se nalazi i koliko ste sušile kanu poslije crtanja. Najčešće se iscrtavaju ruke, stopala i leđa ali može svugdje po tijelu.

Da bi dobile smjesu od kane za crtanje potrebna vam je kana u prahu željene boje, vruća voda, sok od limuna ili malo limuntosa, te jedna kašičica meda ili šećera. U zdjelu naspite kanu, sok od limuna, dodajte vodu i mješajte dok ne postane glatka smjesa, na kraju dodajete šećer. Smjesa treba da bude takva da se ne razliva po koži dok crtate, a ukoliko vam je previše gusta, dodajite pomalo vruće vode.

Mjesto na kojem želite crtati najprije dobro oprati i osušiti, hemijskom olovkom nacrtajte na koži željeni crtež, i tvrdom četkicom počnite crtanje, ili čačkalicu ubodite u staru hemijsku olovku i sa njom crtajte tanke linije. Kada završite ostavite kanu da se suši na koži barem jedan sat. osušenu pastu za kože skinite peškirom lagano, bez trljanja. Poslije skidanja kane koža bi trebala ostati suha barem 24 sata.

Da bi vam tetovaža što duže trajala izbjegavajte trljanje kože i sapun. Kada boja počne da spada, ostatak uklonite acetonom. A ukoliko na mjestu gdje želite raditi tetovažu imate dlačice, obavezno ih uklonite prije početka rada, jer će i one primiti boju kane koja će puno duže trajati nego na koži.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS