Portal 072info

Populizam ili ne: Stanivuković sa zimskom službom čistio snijeg s ulica Banje Luke

Screenshot 7 587 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković očigledno koristi svaku priliku da se eksponira na društvenim mrežama i od najobičnijih stvari napravi lični uspjeh.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Tako se danas gradonačelnik, koji je zbog svojih sklonosti ka populističkim potezima već bio meta kritika bh. javnosti, pridružio radnicima zimske službe u čišćenju snijega sa saobraćajnica u Banjoj Luci.

Tu ne bi bilo ništa sporno da ovaj događaj Stanivuković nije popratio objavom na društvenoj mreži Facebook u kojoj od građana traži da mu komentarima na objavu na njegovom ličnom profilu javljaju stanje na putevima u njihovim naseljima.

“Kritika pada brže nego snijeg, ali potrudit ćemo se da očistimo i jedno i drugo. Od ranih jutarnjih sati zajedno s našom zimskom službom obilazimo teren. Važno je da upoznamo građane sa činjenicom da se čišćenje snijega odvija prema prioritetima, a jedan od prioriteta je taj da putevi prema Kliničkom centru, Hitnoj pomoći, vatrogascima i slično, budu prohodni, ali nijedan dio Banje Luke neće biti zapostavljen. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje, a naše službe će i u narednim satima intenzivno raditi. Nastojimo da kroz što kraće vrijeme uđemo u svaku ulicu, zato budite slobodni nam putem komentara javljate stanje u vašim naseljima”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

U nešto manje od mjesec, koliko se Stanivuković nalazi na čelu najvećeg grada manjeg bh. entiteta, gradonačelniku je bh. javnost zamjerila mnogo šta.

Stanivukovićev potez da prvi dan na posao u Gradsku upravu dođe autobusom mnogi su nazvali populizmom uzevši u obzir da on živi u luksuznoj vili. Stanivuković je njihove tvrdnje opravdao isti dan kad se s posla vratio skupocjenim terencem čija se vrijednost procjenjuje na više od 70 hiljada eura.


Velike kritike je dobio i kada je objavio da će svi službeni kanali digitalne komunikacije Grada na društvenim mrežama biti napisani ćirilicom, poprativši to izjavom “Banja Luka će opet biti ćirilična”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Критика пада брже него снијег, али потрудићемо се да очистимо и једно и друго.Од раних јутарњих сати заједно са нашом…

Objavljuje Драшко СтанивуковићČetvrtak, 14. siječnja 2021.

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 31
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME