Portal 072info

Porastao uvoz Euro 4 vozila, osigurane zalihe “polovnjaka”

Odluka kojom će se u BiH moći uvesti vozila koja imaju minimalni standard Euro 5 izazvala je veliku pozornost javnosti, ali i reakciju prodavača, kao i dijela građana koji su mjesecima prije uveli veći broj automobila standarda Euro 4, piše Večernji list BiH. Odluka o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila stupa na snagu, kako doznajemo, 1. lipnja, a njome je, osim niza tehničkih karakteristika, za građane najvažnije upravo odredba o uvođenju Euro 5 standarda.

Procedura i podaci

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema podacima u koje smo imali uvid, u razdoblju od početka godine do 30. travnja ukupno je uvezeno 27.766 vozila, a od toga broja 24.519 je rabljenih vozila, dok ostatak čine nova. Kada se ovaj broj usporedi s prva četiri mjeseca 2018. godine, vidljivo je kako je ove godine došlo do povećanja broja uvoza rabljenih vozila, a što se može tumačiti i pokušajem da se prije stupanja na snagu nove odluke uveze što veći broj automobila s Euro 4 emisijskim standardom. Naime, u razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja 2018. godine broj rabljenih uvezenih vozila iznosio je 20.786, odnosno manji je četiri i pol tisuće u odnosu na ovu godinu.

U kontekstu procedure, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje Ratko Kovačević podsjetio je kako osoba koja uvozi vozilo u BiH isto prijavljuje za uvozno carinjenje i dobiva provoznu carinsku prijavu na rok od 10 dana. U tom roku mora otići kod ovlaštenog tehničkog servisa kako bi dobio potvrdu da vozilo zadovoljava minimalne tehničke uvjete homologacije u skladu s važećom odlukom. Kada se dobije to uvjerenje, uvoznik odlazi u neku od carinskih ispostava u unutrašnjosti BiH gdje završava proceduru carinjenja, plaća uvozna davanja i nakon toga se auto može registrirati kod nadležnog MUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dugogodišnji trend

Trend koji pokazuje veliku brojčanu prednost uvezenih rabljenih nad novim automobilima primjetan je već dulji niz godina, a rast se može pratiti u razdoblju od 2010. godine pa sve do danas. Prošla godina bila je rekordna kada je riječ o uvozu rabljenih automobila, pa je tako od ukupno 82.905 uvezenih, njih 72.380 već “iskusilo” kilometre ceste.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istodobno, trend povećanja uvoza rabljenih automobila svakako treba promatrati i u svijetlu činjenice da se zapadne zemlje ubrzano rješavaju starijih modela, vodeći se pritom politikama svojih država koje iz godine u godinu dižu standard i uvode rigoroznije mjere za sva vozila koja se ne uklapaju u plan stvaranja čišćih gradova. Ako se pogleda podatak iz 2010. godine, bit će jasno u kolikoj je mjeri došlo do povećanja broja uvezenih rabljenih automobila u Bosnu i Hercegovinu; naime. te je godine na našim cestama završilo 23.145 rabljenih vozila (na razini prva četiri mjeseca ove godine), a samo godinu kasnije broj je porastao na 36.531. Kada je pak riječ o dugoročnijim planovima za budućnost, nedavno je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović naveo kako je potrebno raditi na povećanju standarda na tržištu i omogućiti što povoljniji uvoz hibridnih, odnosno vozila na električni pogon.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Večernji list

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME