nova topola bosanska gradiska


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Policija u Bosanskoj Gradišci jučer je od 8 do 15 sati realizovala akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na tehničku ispravnost vozila.

Akcija je pokazala da je 85,7 odsto kontrolisanih vozila bilo tehnički neispravo, te su vozači sankcionisani. Jedno vozilo je oduzeto.

“Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, ukupno su kontrolisali 21 vozilo, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisano 18 vozača ili 85,7%, dok su dva vozača sankcionisana zbog počinjenih ostalih prekršaja, a oduzeto je i jedno vozilo”, saopćeno je iz PU Gradiška.

Naveli su i da su tokom akcije oko 9.30 sati, u mjestu Nova Topola, zaustavili i kontrolisali putnički automobil Golf, kojim je upravljao H. H. iz Živinica.

“Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da lice upravlja vozilom bez važeće vozačke dozvole, te je odbilo da podvrgne vozilo vanrednom tehničkom pregledu, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 5.630 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica H. H. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, istaknuto je u saopćenju.

Policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.