Portal 072info

Porezna uprava FBiH zapečatila 24 kladionice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Federacije BiH, inspektori Porezne uprave FBiH danas su zapečatili 24 uplatna mjesta kladionica zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem.

Kontrole su izvršene zbog postojanja osnova sumnje da se nezakonito priređuju igre na sreću putem interneta tzv. virtuelne igre kao što su: bingo, utrke pasa, win, loto i slično koje su u Federaciji BiH zabranjene, saopćeno je iz Porezne uprave BiH.

Pored uplatnih mjesta kaldionica izvršena je i kontrola poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost hotela, motela, hostela i djelatnost ugostiteljstva. Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o igrama na sreću, Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika. Najčešće nepravilnosti koje su utrvđene u toku kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa putem fisklanog uređaja, ne izdavanje fiskalnih računa, organiziranje igara na sreću putem interneta što je u Federaciji BiH u skladu sa Zakonom o igrama na sreću zabranjeno, rad bez odobrenja nadležnog organa te angažovanje neprijavljenih radnika, navedeno je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME