Porezna uprava FBiH zapečatila 24 kladionice

Na području Federacije BiH, inspektori Porezne uprave FBiH danas su zapečatili 24 uplatna mjesta kladionica zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kontrole su izvršene zbog postojanja osnova sumnje da se nezakonito priređuju igre na sreću putem interneta tzv. virtuelne igre kao što su: bingo, utrke pasa, win, loto i slično koje su u Federaciji BiH zabranjene, saopćeno je iz Porezne uprave BiH.

ČITAJ JOŠ:  Samo pet načelnika u Zeničko-dobojskom kantonu poštuje prava pacijenata!

Pored uplatnih mjesta kaldionica izvršena je i kontrola poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost hotela, motela, hostela i djelatnost ugostiteljstva. Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o igrama na sreću, Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika. Najčešće nepravilnosti koje su utrvđene u toku kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa putem fisklanog uređaja, ne izdavanje fiskalnih računa, organiziranje igara na sreću putem interneta što je u Federaciji BiH u skladu sa Zakonom o igrama na sreću zabranjeno, rad bez odobrenja nadležnog organa te angažovanje neprijavljenih radnika, navedeno je.

ČITAJ JOŠ:  "Nasadila me pošteno": Na ulici da bi vratio tuđi dug

Fena

GODISNJICA
MARKETING