Porezna uprava FBiH zapečatila 27 objekata: Zatečena 53 neprijavljena radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, su dana 12.01.2016. godine izvršili 179 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zapečatili 27 objekata u kojima su zatečena 53 neprijavljena radnika.

 

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdato je 98 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 255.650,00 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u ovim kontrolama angažovani su timovi inspektora iz nadležnih kantonalnih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjeka za obavještavanje i istrage.

Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prethodni članakEvo koje fotke su vam ljudi najviše lajkali na Facebooku od kako imate profil
Sljedeći članakKako locirati Facebook prijatelje