Porezna uprava FBiH zapečatila sedam objekata zbog utvrđenih nepravilnosti

porezna-uprava-zatvoren-lokal600x400

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu 24 porezna obveznika na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 37 prekršajnih naloga s visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 3.100 KM.

Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti i uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem.

Osnov za izdavanje prekršajnih naloga je rad bez odobrenja nadležnog oragna, nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i Zakona o doprinosima, ali i druge utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

Kontrole su izvršene na osnovu prijava građana, ali i saznanja Porezne uprave Federacije BiH o nepravilnostima u poslovanju poreznih obveznika.

Predmet inspekcijskog nadzora mobilnog tima bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zapečaćeno sedam objekata.

U toku kontrola vlasnicima objekata izdato je osam rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i dva rješenja o otklanjanju nepravilnosti.

Također je izdato i deset rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti za deset uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem.

Kontrole poreznih obveznika bit će nastavljene i u narednom periodu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Fena

Prethodni članakSvjetski dan meteorologije posvećen temi „Vrijeme i klima – Uključivanje mladih“
Sljedeći članakVIDEO: Šokantna reklama Pepsija koja je iznenadila mnoge