Porije se izvinio Mekgregoru

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dastin Porije (Dustin Poirier) izvinio se Konoru Mekgregoru (Conor McGregor) zbog nedavne svađe na Twitteru.

Na najavu Mekgregora o trećoj međusobnoj borbi, Porije je napisao da Irac još nije održao riječ i uplatio 500.000 dolara njegovoj fondaciji The Good Fight. Prema riječima Amerikanca, Mekregor je jednostavno prestao da odgovara nakon što je obećao donaciju poslije njihovog revanša u okviru UFC 257.

Mekgregor je zatim zaprijetio da će otkazati treći meč u okviru UFC 264 priredbe, ali je u međuvremenu objavljeno da će se on ipak dogoditi.

– Kao što svi znate, veoma sam strastven u vezi s fondacijom. Naglo sam reagirao i iznio u javnost privatne stvari između Konora i moje fondacije. Moja greška, živimo i učimo. Moj cilj je da širim pozitivnost i da činim dobro. Smatram da sam sada unio mnogo negativne energije i ličnih mišljenja u nešto na čemu vrijedno radim i što ljudima daje razlog za osmijehe. Prihvatit ću to i nastavljam da bijem Good Fight (dobru borbu) – napisao je Porije na Twitteru.

Borba će se održati u okviru priredbe UFC 264 10. jula u u Las Vegasu pred punim kapacitetom gledalaca (oko 20.000).

To će biti treći meč ove dvojice boraca. Mekgregor je u prvoj borbi 2014. slavio nokautom, da bi mu se Porije na isti način revanširao u januaru ove godine.