Portal 072info

Porodica držala konferenciju za nestalog planinara pa ostali u čudu kada su vidjeli ko je došao

porodica nestao80godinaplaninarenje 696x377 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Porodica nestalog planinara održala je konferenciju za medije kako bi ga pronašla, no iznenadili su se kada je na konferenciju došao upravo Harry Harvey, muškarac kojeg su tražili.

Nestanak osamdesetogodišnjeg umirovljenika prijavljen je na području Gunnersidea u sjevernom Yorkshireu u nedjelju oko 13.30 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Penzionisani radnik brodogradilišta proveo je tri dana i tri noći kampirajući ne otvorenom nakon što se tokom oluje odvojio od kolege planinara, piše Daily Mail.

Video pogledajte i OVDJE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Harry je jeo obroke za hitne slučajeve kao što je konzervirani grah, a izgubio je naočale i kompas. Također, pao je s mosta kojeg je prelazio pa je udario i povrijedio glavu, no sam ju je privezao gazom.

Njegova je porodica strahovala da je preminuo, no fotograf divlje prirode ga je pronašao kod mjesta Keld i odveo ga u pub gdje se održavala konferencija ze medije vezana uz njegov nestanak. Nakon emotivnog susreta s porodicom, Harry je rekao da se nije bojao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  • Nikad se nisam osjećao prestrašeno. Imao sam pravi pribor, prvi trening i znao sam što trebam učiniti. Moj najveći problem bio je što sam imao samo 21,05 funti i nisam mislio da je to dovoljno za povratak kući, rekao je i dodao:
  • Vidio sam helikopter, ali nisam shvatio da me traže. Da sam znao da je nastala sva ta strka, krenuo bih kući.
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)