Porodica Hasana Salihamidžića dobila brojne uvrede i prijetnje

salihamidzic2 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Trener fudbalera Bayerna iz Minhena Hansi Flick osudio je danas govor mržnje navijača tog kluba na društvenim mrežama usmjeren ka sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

“Granice su pređene, ne može se dalje”, rekao je Flick.

Prošle sedmice je trener bavarskog tima objavio da na kraju sezone želi da napusti klub, a navijači smatraju da je do toga došlo zbog sukoba sa Salihamidžićem oko produženja ugovora sa 32-godišnjim fudbalerom Jeromeom Boatengom.

Navijači minhenskog kluba su pokrenuli i peticiju kojom zahtijevaju smjenu Salihamidžića, a pored toga zabilježen je i veliki broj prijetnji sportskom direktoru Bayerna i njegovoj porodici.

“Tačno je da imamo različita gledišta, ali to nas nikada nije sprečavalo da se poštujemo. Poznajem njegovu suprugu, ima predivnu porodicu. Uprkos svemu što nam se dešavalo posljednjih sedmica, ovi napadi su nešto što apsolutno ne odobravam”, zaključio je Flick.

Povodom uvreda oglasio se i Hasanov sin Nick.

“Svi smo dio porodice FC Bayern, nismo samo povezani s klubom, već smo navijači i ne idemo nigdje, zato počnite se ponašati kao porodica i zaustavite mržnju”, poručio je Nick, dok je i Hasanova supruga Esther potvrdila da su dobili niz uvreda.

“U posljednjih nekoliko dana dobila sam puno ružnih i uvredljivih komentara koji nemaju nikakve veze s mojim radom, a odnose se samo na mog supruga i njegov posao. Vrijeđaju ga kao osobu i istovremeno se napada cijela naša porodica. Na ovaj način bih vas zamolila da se suzdržite od toga, to je nebitno i nema nikakve veze s navijanjem”, napisala je Esther.