Porodica iz Maglaja maltretirala komšije: Ja ću tebe ubit pseto jedno, nećeš se živ nanosat glave

Policija Zenica MUP ZDK
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Herić Salima, Herić Senije i Herić Armida, sve troje iz Maglaja, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Njih troje su optuženi da su 2020. godine u razmaku od par dana prijetili svojim komšijama ubistvom, te su tako komšiji B. A. i njegovoj porodici izazvali osjećaj straha i uznemirenosti.

Prvo su Salim i Senija 14.06. prolazeći pored porodične kuće B. A., dok je on bio ispred kuće sa suprugom i maloljetnim djetetom, istome psovali majku, te mu prijetili “Ja ću tebe ubit pseto jedno, nećeš se živ nanosat glave”, nakon čega je i Herić Senija istima uputila ozbiljne prijetnje: „Mi ćemo vas odavde iselit zapamti to, past će mrtva glava“.

Maltretiranje porodice B. A. nastavljeno je 20.06. kada je Armid iz svog dvorišta uputio ozbiljne prijetnje da će pobiti njihovu porodicu ako još samo jednom pogledaju u pravcu njihove kuće. Armid je rekao “Ja ću vas sve pobiti nemoj slučajno da gledate u našu kuću jel vam jasno”.

Otac B.A. je 25.06. ispred svoje kuće hranio svoje dijete kada mu je Senija prišla i počela psovati majku i prijetila mu da će ih pobiti.

Sve je trajalo i skoro dva mjeseca kasnije, kada svojim komšijama nisu dali mira, te im je Senija ponovo prišla i obratila im se riječima „Ciganko jedna, kurvo jedna, ja ću tebe ubit“.

Porodica B.A. mjesecima je bila maltretirana od strane porodice Herić, sve dok nisu pozvali policiju i prijavili slučaj.