Porodica iz Željeznog Polja zvanično preuzela ključeva novosagrađenog objekta

U subotu, 08.02.2020. godine, izvršena je primopredaja novoizgrađenog objekta u Željeznom Polju, općina Žepče za četveročlanu porodicu Ismeta Kapića. Ugovor za ovaj objekat “Oslonac” je potpisao 08.10.2019. godine sa firmom HUNES, Žepče u vrijednosti od 28.360,86 KM sa rokom gradnje od 90 dana.

Ovaj objekat je građen prvi puta u partnerstvu sa drugom humanitarnom organizacijom, sa OSMIJEH-BH, Begov Han, Žepče. NHU “OSLONAC” je iz sredstava članarine obezbjedio 14.180,43 KM. Među donatorima, kojima su dodijeljene zahvalnice, su bili: HUMANITARNI FOND Želejzno Polje iz Švicarske; MEDŽLIS Islamske zajednice Žepče; ALMY d.o.o. Zenica, HADŽIĆ GRADNJA, d.o.o.; PVC STOLARIJA “YAVUZ COMPANY” Srebrenik; AREL,d.o.o Zenica; GO BRAJKO, Žepče; HEBI d.o.o., Žepče; KLAUS LEHMANN, Gmbh Gračanica; Udruženje za afirmaciju univerzalnih vrijednosti “PROSVJETITELJ” te drugi donatori koji su žljeli ostati anonimni.

Posebnu angažovanost na izgradnji objekta su dali Rešid Hadžić, Amer Ahmić i Nijaz Derlić koji su i svojom prvom posjetom Tešnju zajedno sa predstavnicima OSMIJEH-BH od 17.09.2019. godine ponudili partnerstvo u izgradnji ovog objekta.

Primopredaji su prisustvovali članovi porodice, komšije, prijatelji, donatori, izvođač radova, mjesni imam, Glavni imam MIZ Žepče, predstavnici Općine Žepče, te predstavnici rukovodstva OSMIJEH-BH i NHU “OSLONAC”. Redovni pratilac svih primopredaja: lokalna TV SMART i ovog puta je stigla da zabilježi direktno ovaj događaj ali i novinar lista PREPOROD, Sarajevo.

Protokol primopredaje je vodio predsjednik Savjeta NHU “OSLONAC” h. Fuad Šišić a ključeve porodici je uručila predsjednica “OSMIJEH-BH” g-đa Emina Dedić-Kamerić. 

U ime porodice svima se zahvalio Ismet Kapić (koji je inače iz Kamenice, općina Teslić ostao ratni invalid braneći linije odbrane na području općine Tešanj) i kazao da je prezadovoljan sa sagrađenim objektom.

Prethodni članakU BiH čak 5.000 ljudi u kolektivnim centrima
Sljedeći članakHasić predstavljen u indonezijskom gigantu: Svi su ludi za nogometom, stadioni su puni